Godtanna Løten Tannlegesenter

Skallfasett/veneers hos Godtanna Løten Tannlegesenter.png

Skallfasetter (veneers) er det nyeste innen estetisk tannbehandling

Skallfasett er en mulig løsning for å hjelpe deg med å oppnå det utseendet du ønsker. De er et populært valg for de med flisete tenner, et gap mellom tennene eller feilformede tenner.  

Skallfasett er tynne deksler som fester seg til tennene for å gi tennene et mer klassisk formet utseende. Godtanna Løten Tannlegesenter tilbyr en rekke alternativer for skallfasett behandling. Snakk med tannlegen om hva som er best for deg.

Hvis du vil forbedre smilet ditt, er skallfasett et enkelt alternativ. Finér er tynne belegg som er plassert over den fremre (synlige) delen av tannen. De ser ut som naturlige tenner.  

Skallfasett kan brukes til å rette opp et bredt spekter av tannproblemer, for eksempel: tenner som er flekker og ikke kan blekes ved bleking flisete eller slitte tenner skjeve eller feilformede tenner ujevne mellomrom eller et stort gap mellom de øvre fortennene 

Finér er laget av enten porselen eller komposittmateriale. Tannlegen din vil hjelpe deg med å velge det materialet som er best for deg. Hver type skallfasett har sine fordeler.

Hvor lenge varer skalfasetter?

En skallfasett kan vare i mange år

 

Er skallfasett/veneers riktig for meg?

Tenker du på å ha kosmetisk tannbehandling og er forvirret over alle de forskjellige alternativene? Du lurer kanskje på om skallfasett ville være det riktige valget for å forbedre utseendet ditt, eller for å få det vanskelige gapet i smilet ditt til å forsvinne.

Hvis du har en eller flere tenner som er mørkere enn resten av tennene, hull eller mellomrom mellom tennene, er skallfasett en holdbar måte å dramatisk endre smilet ditt på. Også hvis tennene dine ikke har samme størrelse eller smilet ditt har gamle fyllinger i fortennene, kan det være lurt å vurdere skallfasett.

 

 

Bilde av et smil med Skallfasett, også kalt veneers

Porselen

En skallfasett laget av porselen

Er et tynt skall som er skreddersydd for å passe på tannen. Fordeler med skallfasett laget av porselen: de er sterke og langvarige de har en naturlig overflate mindre tannemalje må fjernes enn med en krone.

Sammensatte harpiks skallfasett

En sammensatt harpiks skallfasett er laget av et tannfarget fyllmateriale bundet til tannen.

Fordeler med skallfasett laget av kompositt:
Vanligvis må mindre emalje fjernes enn for kroner eller porselensfiner som kan bety færre besøk hos tannlegen 

Noen ganger tar disse finérene bare ett besøk, og koster mindre enn skallfasett laget av porselen, er enkle å fikse hvis de blir skadet.

Selv om kompositt skallfasett generelt ikke er så sterke eller slitesterk som skallfasett laget av porselen, kan de repareres enkelt og raskt

 

Fremgangsmåte for å plassere skallfasett laget av porselen

Etter at tennene er klargjort eller omformet, binder tannlegen nøye og skulpterer komposittmaterialet i en farge som er best for deg. Et spesielt lys brukes til å herde kompositten og binde den til tennene. Skallfasetten er glatt og polert for å se ut som naturlige tenner.

 

Før du får skallfasett

Vist tennene dine er veldig skjeve så kan det hende du trenger usynlig regulering for å rette de opp først, les mer om vår revolusjonerende  behandling med usynlig regulering her Usynlig Regulering

 

Tennene og tannkjøttet må være sunt før du får skallfasett
Tannlegen din kan behandle en hvilken som helst sykdom eller forfall før skallfasett plasseres.

Skallfasett er ikke alltid et godt valg for pasienter som gnisser tenner, fordi de tynne skallfasettene kan sprekke eller knekke.

Hvis du gnisser tenner, kan tannlegen din foreslå at du bruker en soveskinne i plast mens du sover.

Det er mulig for skallfasett å løsne seg over tid. I så fall kan det være behov for nye.

Som med all tannpleie, diskuter alle forventninger og behandlingsalternativer med tannlegen. Regelmessige tannbesøk er et must for å holde tennene og tannkjøttet sunt

Etter at du får skallfasett

Skallfasett kan flise eller knekke under trykk. Unngå å bite neglene og tygge på harde gjenstander, for eksempel blyanter eller is. Det kan ta noen dager å bli vant til skallfasettens følelse. 

Men la tannlegen din få vite om bittet ditt ikke føles rett etter at skallfasetten er plassert. Han eller hun vil rette opp det før du forlater kontoret. Hold tennene og tannkjøttet rent ved å pusse og bruke tanntråd hver dag.